DIG2100 – Noen refleksjoner

Etter en måned med kurset DIG2100 vil jeg si at jeg har lært ganske mye. Ikke bare om digital markedsføring, samfunnsutvikling, teknologi, samt masse annet spennende. Men også om meg selv, I løpet av denne måneden har jeg produsert en rekke blogginnlegg på rundt 1000 ord. I tillegg til eksamen vi skal levere nå på fredag så har jeg uten tvil produsert mer tekst januar 2021 enn noen gang tidligere i livet mitt. Til tider har det vært et slit, men nå som jeg skriver det siste blogginnlegget før denne delen av kurset er over så flyter ordene mye bedre, tankene faller enklere på plass, og jeg har mye lettere for å falle inn i den fantastiske flytsonen jeg forøvrig nevnte i mitt aller første innlegg.

Det ville vært vanskelig for meg å velge et tema som jeg syntes var spesielt spennende. Personlig har jeg hatt stor interesse for nesten alle temaene vi har tatt opp i forelesningene. De utrolige mulighetene vi vil få i fremtiden ved hjelp av muliggjørende teknologier som f eks kunstig intelligens, blokkjeder, eller 3D-printing kan være nesten for utrolig til å være sant. På den andre siden er jeg en født skeptiker, og noen ganger kan det føles for meg som vi har blitt litt revet med på teknobølgen. I mitt 4 innlegg diskuterte jeg de sosiale konsekvensene av kunstig intelligens med Amazon som eksempel og satte søkelys på den potensielle dystopiske fremtiden arbeidstakere vil kunne måtte leve under i en verden styrt av data og profitt. Samtidig som litt sunn skepsis er bra så vil jeg påpeke at jeg selv er en bruker av alle disse teknologiene. Som en norsk gutt født rett før årtusenskiftet så har jeg vokst opp med teknologien rundt meg og tror ikke jeg ville levd foruten. I mitt innlegg om plattformtjenesten Google Stadia presenterte jeg det jeg tror er fremtiden til gaming (og hvor gira jeg er på at jeg får oppleve denne nye bølgen med gaming uten hardware). Skytjenester som Stadia er nok retningen mange aktører vil gå. På samme måte som Amazon har gjort med bøker og Netflix med filmer. Streaming fra skyen vil bli så naturlig for neste generasjon som filer på harddisken er for oss.

Om jeg skal trekke frem en forelesning så må jeg si at gjesteforelesningen med Stig-Martin fra Cognizant var øyeåpnende. Å få høre “rett fra kilden” hva som kan være fremtiden innen machine-learning og kunstig intelligens var sykt kult. I tillegg så har hele opplevelsen av å opprette blogg med wordpress, samt integrere google analytics vært morsomt. Nå som jeg føler at jeg har litt bedre kontroll så har jeg grunnlag for å få bloggen min ut til flere lesere i neste del av kurset. Samtidig har jeg en liten ide om å bruke den 500kr ad-kupongen vi fikk når vi opprettet kontoen på noe gøy.

Avslutningsvis vil jeg belønne Arne (og alle gjesteforelesere selvfølgelig). Jeg digger at dere tør å stille krav fra studentene, det har gjort dette kurset eksponensielt mer motiverende og givende for min del. At dere har strukturen med blogginnleggen kunne gjort dette faget slitsomt, men ettersom dere har valgt superinteressante temaer og vinklinger, samt gitt oss mer eller mindre full kreativ utfoldelse ift utførelse så har det hele vært en fryd. (Selv om jeg har bannet litt når jeg har måttet sittet over helgen for å bli ferdig med bloggen..) de som ikke valgte DIG2100 om de hadde muligheten til det har gått på en skikkelig smell, dette kurset er hyper-relevant for å gjøre oss til attraktive arbeidstakere. Det kan jeg skrive under på siden jeg faktisk har fått relevant jobb gjennom kurset selv. Jeg må si at jeg gleder meg til neste del av kurset, det kan bli vanskelig å følge opp etter en så god start. Uansett, jeg er klar for å bli positivt overrasket!

Ekstra takk også til studentassistent Kim for gode og konstruktive tilbakemeldinger på innleggene mine!

-Petter

49 Replies to “DIG2100 – Noen refleksjoner”

 1. Spot on with this write-up, I honestly believe this web site needs much more attention.
  I’ll probably be back again to see more, thanks for the info!

 2. Pingback: mein-tierschild.de
 3. Pingback: 먹튀사이트
 4. Pingback: dark0de market url
 5. Pingback: white house market
 6. Pingback: our website
 7. Pingback: 대밤
 8. Pingback: Firearms For Sale
 9. Pingback: Flatlogic
 10. Pingback: dell sunucu destek
 11. Pingback: dark0de market
 12. Pingback: world market url
 13. Pingback: 텍사스홀덤
 14. Pingback: HP Servis
 15. Pingback: World Market URL
 16. Pingback: 메리트카지노
 17. Pingback: check this out
 18. Pingback: Card loans
 19. Pingback: Dakrnet Guide
 20. Pingback: bergara hmr
 21. Pingback: relx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *