Er ditt brand klar for å bruke influenser markedsføring?

*Dette innlegget er oversatt til norsk av meg, det originale innlegget finner du på MarketingTechnews

Influencer-markedsføring er ikke lenger ukjent territorium for mange bedrifter. Globalt er industrien anslått til å være verdt 15 milliarder dollar før 2022, opp fra 8 milliarder i 2019. Det kommer derfor ikke som noen overraskelse at markedsførere fortsetter å legge sin lit til influencer-strategier som en viktig del av deres planer.

Denne Gartner studien fra 2019-2020 undersøkte hva markedssjefer prioriterer i sine budsjetter. Det viste det seg at 74% planla å øke budsjettet på sosial markedsføring (inkludert influensermarkedsføring).Samtidig sa 65% at de planla å kjøre ut eller hvertfall teste influencer-kampanjer. I studien estimerer de at 6.5 milliarder dollar hadde gått til slike kampanjer i 2019. Men, bare fordi vi ser massevis av investering i influencer-markedsføring så betyr ikke det at det er en enkel oppgave å gjennomføre.

Med et stadig økende antall influencere, sosiale medier, samt problematikken med falske følgere og engasjement så er verden av influencer-markedsføring i ferd med å bli mer og mer kompleks. I tillegg til dette så blir markedførere utfordret til å tenke holistisk på hvor influencere passer inn i deres markedsstrategi.

For å overkomme disse utfordringene og sikre langsiktig suksess så er det viktig at markedsførere først vurderer om deres merkevare i det hele tatt er klar for et influencer-samarbeid. Det finnes tre kriterier for å gjøre det på en hensiktsmessig måte;

  1. Vurder din merkevares ytelse relativ til influenceren du vurderer.

Markedsførere bør spørre seg selv “kan mitt merke få et større løft i SoMe engasjement gjennom influencer-innlegg enn gjennom våre egne innlegg?”

Gartner undersøkelser viser at markedsførere er mer vellykket enn influencere i mange kategorier. Feks innen kategoriene kjøretøy, nisjeforretninger, forbrukerelektronikk eller activewear så sakker influencere akterut sammenlignet med oss markedsførere. På den andre siden så gjør influencere det bedre i kategorier som mat og drikke, så det lønner seg å undersøke hvor din kategori passer inn på denne skalaen. Denne jobben blir mye enklere hvis du har god data på engasjement i dine sosiale kanaler. Uten å vite hvor du står vil det bli vanskelig å vite hva den potensielle effekten av et influenser samarbeid vil være.

  1. Vurder om det er etterspørsel for mer influenser innhold i kanalen du undersøker.

Vi bør spørre oss selv; “ vil kundene faktisk se mer influenser innhold i min produktkategori?”

Dette er nødvendig steg på veien. Om du finner faktisk etterspørsel for mer influenser innhold i en gitt kategori så vil det gjøre det enklere å få gjennomslag for din ide i bedriften, og aller viktigst; det vil være en etterspørsel etter innholdet du ønsker å lage. 79% av de som ble spurt om de konsumerer influenser innhold svarte ja. Og 43% svarte de visste om en kategori der de gjerne ville se mer. Dette er en stor mulighet for bedrifter til å finne et uoppdaget potensiale for sin markedsføring.

  1. Evaluer merkevarenes ytelse i forhold til andre i sektoren

Markedsførere bør spørre seg selv: “Bruker mine konkurrenter influencere som en del av deres strategi i sosiale medier?

Gjennomgå bruken av influensermarkedsføring ved å vurdere adopsjonsrater for influencermarkedsføring eller sponset innleggsaktivitet, på tvers av forskjellige sosiale kanaler. Å forstå den bredere bruken vil bidra til å avgjøre om og hvordan merkevarer skal utnytte influencer-markedsføring. Dette kan være en viktig del av kundereisen i kategorier med mye influencer innhold, eller tjene som en konkurransefortrinn og differensierer din bedrift i kategorier med lite.

Når det er bestemt at et influencer-partnerskap er hensiktsmessig, har markedsførere i oppdrag å velge riktig type influencer og relevante KPI-er for å måle suksess. Mens makro-influencere har enorm rekkevidde, viser Gartner-forskning at mindre influensere bidrar til å bygge større engasjement. Markedsførere som utforsker influencer-partnerskap, bør vurdere å starte med mindre påvirkere. På den måten kan man dra nytte av lavere kostnader med høyere potensial for engasjement. for å teste og lære om dette er en effektiv strategi for merkevaren.

Influencer marketing krever en nyansert tilnærming til screening og valg av riktig influencer for merkevaren og å bestemme hvordan og hvor de passer innenfor merkevarens strategi for sosiale medier. En nyttig tilnærming er å tilpasse påvirkere til hvert trinn i kundereisen. 

Markedsførere bør først identifisere hvor friksjon eksisterer under kundereisen (f.eks. Kjøp, overveielse, registrering) og hvor et influencer-partnerskap kan bidra til å skape en mer sømløs opplevelse. Formalisering av influensere i dette rammeverket gir klare mål og målbare resultater for markedsførere for å hjelpe til med å tilpasse og kartlegge partnerskap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *