Fra 0 til Nettbutikk på 1 dag – House of Math Store

Jeg må si at når vi skulle bestemme oss for valgfag forrige semester så var jeg ikke helt overbevist at jeg skulle ta digital markedsføring. Vi hadde akkurat levert en eksamen i et lignende fag der vi hadde lest mye teori og ikke gjort i nærheten nok praktisk arbeid. Det som fikk meg til å velge dette faget over innholdsproduksjon var det faktum at fagbeskrivelsen sa at vi skulle få lage vår egen nettbutikk, dette låt svært interessant for meg, om vi skulle lage en egen nettbutikk fra bunn av så kan det jo ikke bare være et teoribasert fag.

Det viste seg at jeg hadde rett, faget DIG2100 er ikke et fag med mye teori-lesning eller tørre forelesninger. Men heller et fag i høyt tempo (litt høyt for noen) der de som var villige til å gi jernet virkelig kunne utrette noe ekte. Med ekte mener jeg at det vi leverer i dette faget er ganske annerledes enn en teoretisk oppgave referert i chicago stil (selv om det er litt av det også). Her skal du lage ditt eget konsept og ta det så langt det går. Det finnes ingen fartsgrense.

Oppdraget

Vår oppgave var å lage nettbutikk for bedriften House of Math, der jeg og Alexander Sæthre hadde fått jobb tidligere i semesteret. Vi så dette som en god mulighet til å utrette noe som ikke bare skulle leveres til 12.mai og glemmes over sommeren, men noe vi kunne lage som skapte merverdi for bedriften, og ga oss uvurderlig kompetanse innen E-handel.

Vi startet hele prosessen med en scrum design sprint der vi gikk fra konsept til MVP (minimum viable product) i løpet av kun et døgn. Dette var en slags åpenbaring; at man kan ta en ide i hodet å få det til å bli en fungerende nettside med bilder, innhold og produkter i løpet av en arbeidsdag er ikke noe jeg før trodde var mulig. 

Etter vi hadde laget første utkast måtte vi høre med sjefen vår, Vibeke Gwendoline Fængsrud. I tillegg til å måtte møte alle kriteriene til oppgaven så hadde vi enda en kvalitetssjekk å gå igjennom. Dette skal bli en ekte nettbutikk som representerer House of Math på en god måte. Dette var hele tiden målet, og Vibeke har høye krav vi jobbet mot å overgå!

Dessverre var ikke vårt første konsept helt det butikken skulle bli, vi hadde inkludert privatundervisning (som er noe House of Math tilbyr) i vår nettbutikk, men Vibeke mente det var bedre om vi fokuserte på mattebøker som vi også selger. Derfor gikk vi tilbake til skisseringen og kom opp med et nytt konsept.

House of Math Store

Den nye butikken skulle være enkel, brukervennlig og ha gode kategorier som inspirerte til salg. Med erfaringen fra det første utkastet så gikk jobben med å sette opp nettbutikken ganske greit. Shopify er et enkelt verktøy med svært mange muligheter for den som er villig til å google litt.

Vi satt også opp markedsføring med Facebook Ad manager, Mailchimp og tracking med bruk av Facebook pixel. Dette var noe vi allerede hadde en del erfaring med, så jeg skal ikke gå inn på det i detalj. Men jeg vil legge til at Mailchimp er et utrolig morsomt verktøy, og det er nesten humoristisk hvor mye mer engasjement en enkel e post kan skape sammenlignet med annonse der man har lagt inn stor tid på både visuelle og skriftlige budskap. E-postmarkedsføring er kanskje ikke så glamorøst, men definitivt noe man bør kunne!

 Mitt læringsutbytte

What Is A Minimum Viable Product + Methodologies For Marketers | CleverTap

Jeg tror det vil være vanskelig å få med alt jeg har lært i dette innlegget uten at det blir uforholdsmessig langt. Men det er en ting som jeg vil trekke frem som det viktigste jeg har lært i denne prosessen; fremgangsmåten med design sprint og MVP. Selv om uttrykket MVP ikke ble eksplisitt nevnt i noen av forelesningene våre så føler jeg at dette er i et nøtteskall hva dette kurset handler om. Ta tilgjengelige ressurser og gjøre det beste ut av det. Det må ikke være perfekt første gang. Så lenge du står på og legger inn jobben så vil du til slutt sitte igjen med noe man kan være stolt av. Og hvis ikke du har tid til å legge inn jobben, fortvil ikke, du kan lage hele nettbutikken i løpet av et døgn hvis du bruker design sprint!

-Petter

21 Replies to “Fra 0 til Nettbutikk på 1 dag – House of Math Store”

 1. Pingback: world market link
 2. Pingback: buy A-PVP online
 3. Pingback: Svenskt körkort
 4. Pingback: CHEE TING
 5. Pingback: 슬롯머신
 6. Pingback: lenovo servis
 7. Pingback: 우리카지노
 8. Pingback: Dark0de Market URL
 9. Pingback: sig sauer p226
 10. Pingback: dumps su
 11. Pingback: White House Market
 12. Pingback: pic 5678

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *