Elkjøps Nettbutikk – en vurdering

I dette innlegget skal jeg ta for meg nettbutikken til Elkjøp og rangere den på en skala fra terningkast 1-6. Jeg skal bruke 10 kriterier fra dette innlegget til Even Ødegaard for å gjøre min vurdering. Elkjøp var et naturlig valg for meg siden jeg i utgangspunktet bruker Komplett når jeg skal handle forbrukerelektronikk, og er ikke kjent med elkjøps nettbutikk. På denne måten vil jeg har et friskt førsteinntrykk når jeg vurderer.

De 10 kriteriene jeg skal ta for meg er;

  1. Førsteinntrykk
  1. Synlighet
  1. Brukervennlighet
  1. Kjøpsprosess
  1. Hastighet / teknologi
  1. Kundetilfredshet    
  1. Trygghet
  1. kundekommunikasjon
  1. priser / utmerkelser
  1. Konsept og strategi

Førsteinntrykk

Det sies at man kun har en forsøk på å gi et godt førsteinntrykk. Dette gjelder i like stor grad når vi snakker om nettbutikk som når vi snakker om mennesker. Å ha en rotete nettbutikk kan sammenlignes med å ha en rotete butikk i virkeligheten, det blir vanskelig å finne ting. Og at kundene finner ting, det er sånn vi tjener pengene våre. Det er faktisk så enkelt.

I denne episoden av Markedspodden med Karl Philip Lund presenteres 3 spørsmål en nettbutikk må svare på i løpet av de første 5 sekundene du kommer inn på siden.

Har du kommet til riktig sted?

Hva kan man gjøre her?

Hvorfor skal jeg gjøre det her?

Elkjøp er rask til å besvare disse spørsmålene. Man ser fort gjenkjennelig logo, produktkategorier og et stort hero image med call to action (les mer) med en ung mann i full digital utfoldelse. Det er ingen tvil om at du har kommet inn i en nettbutikk som selger forbrukerelektronikk. Elkjøp har jo en implisitt fordel her siden de er en kjent aktør med fysiske lokasjoner også. Dette gir umiddelbar ethos og trygghet til kunden om at dette er et sted man kan gjøre en trygg handel til konkurransedyktige priser. Om jeg skal utsette noe så vil det kanskje være mengden med buttons, chatbots og rabattkuponger som forstyrrer inntrykket. 

Terningkast 5

Synlighet

Synlighet forteller om butikken er å finne i relevant kanaler, og for Elkjøp er nok uten tvil den viktigste kanalen å være synlig i Google. Og ikke overraskende så scorer de her høyt, høyest faktisk i mange tilfeller. De er kategorisk på de tre øverste søke plassene i alle de relevante søkeordene jeg klarte å komme opp med. Både organisk og betalt. De scorer feks høyest organisk på “mobiltelefon”, eller “gamingheadset”. På betalt er de øverst på søk som “tørketrommel” og “vaskemaskin”. Som en av norges største forhandlere av elektronikk så er det ikke rart de er her. Elkjøp har pengene til å plassere øverst i betalt søk og til å betale de beste til å søkemotoroptimalisere sidene deres. 

Terningkast 6

Brukervennlighet

Hvor enkel er det for en kunde å navigere siden? Dette kan i mange tilfeller påvirke hvor mange konverteringer du får, og i effekt av dette bunnlinjen din. Få ting er mer irriterende enn en dårlig brukeropplevelse, og sider fulle av sider som ikke leder deg noe sted, dårlige menyer eller kategorier vil påvirke antall salg. 

Elkjøp har en relativt enkel navigasjon, kategoriene oppleves relevante of produktene kommer godt frem. Igjen så har jeg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *